Digital stadsrundvandring i Varberg

Folkuniversitetets projekt för Folkbildningsrådet 2012

Projektidé


Folkuniversitetet kommer under våren att ta fram en gratisapp till Iphone, Android samt Ipad där vi kommer att skapa en digital rundvandring i Varberg. Tanken är att det ska finnas två stycken sträckor, en lite kortare och en lite längre, där man kan följa en rutt och få information om de sevärdheter som man går förbi på denna sträcka vandring. Det kommer att finnas både äldre bilder, nytagna bilder samt en guidad video om de olika sevärdheterna så som fästningen i varberg, torget, kusthotellet osv.

Eftersom att vi förra gången gick på en nit med vårt mobila projekt genom att vi lade väldigt mycket tid på att själv testa teknik och skapa appar så har vi i år valt att köpa in en apputvecklare som kommer att arbeta med själva tekniken så att vi kan fokusera på de pedagogiska processerna istället.

I dagsläget har vi tagit in offerter ifrån 10 olika företag som arbetar med applikationsutveckling och dessutom håller vi på att undersöka möjligheten att hitta någon som vill göra detta som sitt examensarbete. Syftet är att applikationen ska vara klar till sommaren så att turisterna som kommer till Varberg kan använda den redan nu i sommar.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: